Profiel - Peter Rochat Photography

 Peter Rochat
Photography
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Profiel
 

_________________________________________________________________________________________________

 
 
 

Urban Exploration!

 
 

De sensatie van het vinden van nieuwe locaties waar “het liefst” niemand voor mij foto’s gemaakt heeft.
De spanning in onze magen wanneer wij aankomen bij een verlaten gebouw.
“Zullen we binnen kunnen komen?”, “Is het er veilig?”, “Zit er bewaking op het pand”, “Wat vinden we er: complete chaos of de schoonheid van een vergeten verleden?”
En dan, de geluiden die de absolute stilte in het verlaten gebouw onderbreken: de geluiden van onze voetstappen, de druppels die vallen in een plas of duiven die onverwacht weg vliegen.
Maar ook de geuren van olie, stof, dauw en hout, het spel van de oude kleuren veroorzaakt door jaren van verwaarlozing.
Korom het zijn de emoties, geuren, geluiden en bezienswaardigheden die als een verslaving werken!!

 
 

_________________________________________________________________________________________________

 
 
 

Architectuur!

 
 

In hoog tempo worden nieuwe stadsdelen uit de grond gestampt en binnensteden vernieuwd met de meest fantastische nieuwe moderne architectuur.
Deze bouwwerken bieden de mogelijkheid om te experimenteren met compositie, alle elementen van belichting, perspectief, framing, balans, symmetrie, lijnenspel, etc.
Voor mijn opnamen ben ik op zoek naar abstracte vormen of een mooi lijnenspel. Soms zijn er ter versterking van de foto mensen in beeld meegenomen waarbij hun posities altijd zorgvuldig zijn gekozen.
Hoewel architectuur fotografie zich niet alleen beperkt tot moderne bouwwerken met koud staal, hard glas en vreemde vormen, gaat daar mijn voorkeur naar uit.

 
 

_________________________________________________________________________________________________

 
 
 

Nachtfotografie!

 
 

Als beginnend amateur raakte ik vroeg enthousiast voor fotografie waar daglicht nog maar een ondergeschikte rol kan spelen. De wereld ziet er dan niet alleen anders uit, maar voelt ook anders aan. En dat gevoel wil ik graag vastleggen.
De periode daaropvolgend leerde ik dat de resultaten mooier zijn als je niet in de nacht maar in de schemering fotografeert. De lucht is dan niet helemaal zwart, maar vaak nog blauw.
Omdat de digitale sensor van de camera vaak niet in staat is om de grote contrasten te overbruggen ben ik me al snel gaan verdiepen in HDR en DRI opnamen die het mogelijk maken weer te geven wat ik ter plaatse heb gezien en soms meer dan dat.
Onderwerpen voor nacht fotografie zijn mooie verlichte gebouwen, winkelstraten vol lichtreclames en industrie. Ook zoek ik naar plekken waar het duister de sfeer van verlatenheid versterkt. Een enkele lantaarnpaal zorgt voor beperkte verlichting. Met name oudere straatverlichting veroorzaakt een afwijkende kleurbalans, wat voor een onheilspellend gevoel zorgt.
Hoewel ik het afgelopen jaar niet actief geweest ben met nachtfotografie, zal ik dit de komende periode weer oppakken.

 
 

_________________________________________________________________________________________________

 
© 2015 Peter Rochat
Disclaimer
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu